ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Akıncı Anadolu Lisesi

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ALIMI

2018 YILI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ

HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ ALIMLARI AKIŞ ŞEMASI

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr)

ÖSYM internet adresinden yapacaklardır. Harp Okullarına bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alınacaktır.

09 Ocak - 15 Şubat 2018

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarında öğrenci olmak isteyen adaylar mutlaka MSÜ-2018  sınavına girmelidir.

18 Mart 2018 Saat 10:15

2018 - MSÜ Sınavı

18 Mart 2018 tarihinde sınava giren adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini www.msb.gov.tr internet adresine  girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar ikinci seçim aşamalarına

çağrılmayacaktır.

24 Nisan - 11 Mayıs 2018

Aday Tercihlerinin Alınması

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları sonuçları 11 Haziran 2018 tarihinde, www.msb.gov.tr internet adresinde açıklanacaktır.

11 Haziran 2018

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların İlanı

Harp Okulları için 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1’nci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS’nin 2’nci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), Asb. MYO için 2018 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar hiçbir surette Askeri Okullara yerleştirilmeyecektir.

Astsubay MYO için 2018 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve Harp Okulları için YKS Alan Yeterlilik Testinden (AYT) tercih ettiği

Harp Okulu yerleştirme puan türünden 180’in altında puan alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

23-24 Haziran 2018

2018-TYT ve 2018 AYT

2’nci seçim aşamaları için çağrı ve 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler www.msb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır. 2’nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. 1’inci gün evrak kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fizik Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), 2’nci gün mülakat sınavları  ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır. 2’nci Seçim aşamalarında başarılı  olan adaylar sağlık raporu almak üzere hastaneye gönderilecektir. Olumlu sağlık raporu alan ve tercihleri arasında Hava Harp Okulu olan adaylar  belirlenen kontenjan dahilinde öğrenci seçim uçuşuna gönderileceklerdir.

26 Haziran - 10 Ağustos 2018

2’nci Seçim Aşamaları

27-29 Ağustos 2018 (Asil)

31 Ağustos - 14 Eylül 2018 (Yedek)

Asil ve yedek listeler www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.  Sınavlarda başarılı olan adaylardan okullara alınacak kontenjan sayısı kadar aday yerleştirmesi yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek, ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir.

Yayın: 11.01.2018 - Güncelleme: 11.01.2018 14:50 - Görüntülenme: 2036