ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Akıncı Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

Ankara İlimiz Kahramankazan İlçesi Akıncı Mahallesinde Mürted Hava Meydan Komutanlığı lojmanları ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayinde çalışan personelin ortaöğretim çağına gelmiş çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı , Ankara Valiliği ve Ankara Ticaret odası arasında yapılan protokolle Hava Kuvvetleri komutanlığının gözetim ve denetiminde Hayırsever Ankara Ticaret Odası ( Sinan AYGÜN yönetim kurulu başkanı ) tarafından yapılan okulumuz, 2004-2005 Eğitim Öğretim döneminde faaliyete geçmiştir.12 Ekim 2004 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi GÜLER, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral H. İbrahim FIRTINA ve pek çok davetlinin katıldığı törenle açılmıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okulun adı AKINCI LİSESİ, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulun adı AKINCI ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiştir. Okul bahçesinin ihata duvarı üzerine 2017 yılının Kasım ayında Türk Havacılık ve Uzay Sanayinin Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL tarafından tel örgü yapılarak okul bahçesinin koruma altına alınması temin edilmiştir. Ayrıca aynı yıl yine Türk Havacılık Uzay Sanayinin Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL tarafından ısınma sistemimiz yenilenmiştir. Okul bahçemizin çevre düzenlemesi çalışmaları başlatılmış olup 2019 tarihi itibari ile halen çalışmalar devam etmektedir. Okulun açılışı ile birlikte bahçenin duvar kenarlarına 97 adet çeşitli cinsten ağaçlar ekilmiş yaz boyunca sulaması yapılarak koruması sağlanmıştır. Şu anda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 43 öğretmen ve 563 öğrenci ile öğretime devam etmekteyiz. 1 Kadrolu hizmetli personelimiz yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmet aldığı taşeron firmanın bir elemanı ve okul aile birliğinin çalıştırmış olduğu bir hizmetli personelimiz tarafından temizlik hizmetlerimiz görülmektedir.

Yayın: 19.12.2019 - Güncelleme: 19.12.2019 10:37 - Görüntülenme: 1347